Decentrale Selectie HULP

Inloggen

Nog geen account? Schaf dan toegang aan.
Wachtwoord vergeten? Klik hier.
Dit jaar geen module

Vanwege de vele gewijzigde procedures kunnen we je dit jaar geen module aanbieden.

Veel gestelde vragen

Vragen over de module?
Bekijk de veelgestelde vragen hier.

Corona-proof voorbereiden op de decentrale selectie

Onze module is vanaf dag één 100% digitaal geweest, daardoor hebben wij ruim ervaring met het digitaal aanbieden van de decentrale selectie hulp. Je kunt bij ons dus rekenen op de vertrouwde kwaliteit.

Online module decentrale selectie 2021/2022

Met onze module kun je overal aan de slag met de voorbereidingen wanneer het jou uitkomt. Thuis, in de bieb tijdens een tussenuur of onderweg in de trein. Door middel van prikkelende vragen leer jij jezelf beter kennen én vooral beter verwoorden. Met de tips die bij de specifieke onderdelen staan vermeld, heb je net een extra voorsprong op de andere deelnemers. We raden aan om de module als een persoonlijk werkboek te gebruiken en in meerdere stappen te doorlopen. De dag of ochtend voor de selectie nog even terugkijken naar jouw persoonlijke belangrijke punten? Geen probleem, terugbladeren kan altijd. Enthousiast? Zo ja, schaf dan snel de module aan!

Wat mag je van onze digitale module verwachten?

De module "decentrale selectie hulp" behandeld de relevante onderdelen van de decentrale selectie per faculteit. Onderdelen zijn o.a. inschrijving, cv, motivatie, kennistoetsen en gesprekken. De module heeft daarnaast een reflectie onderdeel waar je verschillende persoonlijke aandachtspunten per onderdeel kan noteren. Naast informeren is de module voornamelijk bedoeld om je aan het denken te zetten en handvatten aan te reiken om jezelf goed te profileren en het beste van jezelf te laten zien.

 • De module is gericht op de door jou geselecteerde universiteit
 • Up-to-date informatie over de selectieprocedure
 • Een oefentoets met studietips voor de toelatingsexamens
 • Tips en voorbeelden van ervaringsdeskundigen
 • Advies bij het opstellen van je CV en inschrijfformulier
 • Voorbereidingsadviezen voor sollicitatiegesprekken
 • Tips voor patiëntgesprekken
 • Adviezen voor samenwerkingsopdrachten
 • Inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten en hoe je deze kunt profileren

Ikwildokterworden.nl is al vele jaren hét platform voor informatie over de opleiding geneeskunde in Nederland en de verschillende toelatingsprocedures. De ontwikkelingen van de decentrale selecties hebben wij dan ook vanaf dag 1 gevolgd. Universiteiten zijn niet langer meer verplicht mensen die cum laude slagen (8,0 gemiddeld of hoger) rechtstreeks te plaatsen. Iedere student wordt toegewezen middels een decentrale selectieprocedure. Hoe de selectie plaats vindt mag de universiteit volledig zelf invullen. Helaas hebben wij daarbij gemerkt dat het steeds moeilijker wordt om toegelaten te worden voor deze felbegeerde studie (gemiddeld wordt slechts de helft van de kandidaten toegelaten). Er wordt tevens steeds meer van aankomend studenten verwacht. Daarnaast is er ook veel veranderd qua studiebeurs en vergoedingen. Nooit eerder heeft een foute studiekeuze of een jaar vertraging zoveel geld gekost.

Houd onderstaande in gedachte!

 • De inhoud van de module moet gezien worden als een bron van informatie en dient uitdrukkelijk niet als advies, maar als aanvulling op jouw voorbereiding voor de decentrale selectie.
 • De inhoud van de Module Decentrale Selectie Hulp is gebaseerd op ervaringen van voorgaande jaren. Onze redactie is vanzelfsprekend niet op de hoogte van de exacte inhoud van de decentrale selectie onderdelen van dit jaar (zoals bijvoorbeeld toetsen).
 • Ikwildokterworden.nl is op geen enkele manier verbonden aan (een van) de acht geneeskundefaculteiten.
 • De informatie van de universiteiten met betrekking tot de selectieprocedures is altijd leidend.
 • Het doorlopen van de module geeft vanzelfsprekend geen garantie op toelating tot de opleiding geneeskunde.