Vrije Universiteit van Amsterdam

Geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam

De Vrije Universiteit van Amsterdam biedt, net zoals de UvA, de mogelijkheid om geneeskunde te studeren in Amsterdam. Bijzonder is dat je direct op je aller eerste dag start met een patiëntcollege, sneller kan je niet in aanmerking komen met de praktijk!

Onderwijsprogramma
De drie bachelorjaren kennen een vaste opbouw. Je doorloopt een aantal cursussen (blokken), iedere week heeft een nieuw thema dat past binnen de cursus. In dit thema staatn een patiëntprobleem centraal dat in die week verder wordt uitgediept met colleges, studiegroepen en practica.

Naast de reguliere cursussen heb je zowel in jaar 1 als in jaar 2 ook nog een praktijkcursus. In jaar 1 is dit een praktijkstage waarbij je als verpleeghulp in een zorginstelling werkzaam zult zijn. In jaar 2 heb je twee praktijkcursussen, namelijk de gezondheidszorgstage en huisartsstage. Bij de gezondheidszorgstage ga je naar diverse soorten artsen en praktijken. Bij de huisartsstage ga je, inderdaad, naar een huisartsenpraktijk.

Na je bachelor stroom je door naar de master. In de master krijg je eerst een voorbereidingsfase van 6 weken om je helemaal klaar te stomen voor de coschappen die je daarna gedurende twee jaren volgt. Je sluit af met een profileringsfase hierin kun jij je verder verdiepen in de richting van jou keuze. Dit doe je middels keuzeonderwijs, de semi-artstage en de wetenschappelijke stage.

Meer informatie, inclusief een schematisch overzicht van de weekthema’s, vind je op de site van het VUMC of van de universiteit zelf.

Voorlichting
Het VUMC organiseert samen met de VU meerdere voorlichtingsactiviteiten zoals opendagen en meeloopdagen. Je kunt je hier daarvoor inschrijven.

Decentrale Selectie Hulp
Module

Vul hieronder jouw emailadres in zodat je direct op de hoogte wordt gebracht als de module voor het nieuwe jaar beschikbaar komt. Het invullen van jouw emailadres leidt tot geen verplichtingen. Iedereen die de module aanschaft maakt kans op 1 van de 5 Google Home mini's.