Universiteit Leiden

Geneeskunde aan de Universiteit Leiden

De universiteit is een internationaal toonaangevende universiteit en als geneeskunde student zul je terecht komen in het Leids Universitair Medisch Centrum, kortweg het LUMC. Verder staat Leiden bekend als een echte studentenstad, een kleine sfeervolle binnenstad waar het traditionele studentenleven met actieve studentenverenigingen volop in bloei staat.

Onderwijsprogramma
Patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek zijn duidelijk ingebed in het onderwijs, zoals bij alle universiteiten. Het bachelorprogramma is opgedeeld in themablokken van ongeveer 6 weken, verder hebben de eerste drie jaar elk duidelijk een verschillend accent. Vanaf het eerste jaar kom je ook al deels in aanraking met de praktijk door middel van een zorgstage. Het eerste jaar is gericht op het krijgen van een gedegen basis aan medische kennis. Deze basiskennis wordt in het tweede jaar verder uitgebreid met ziektemechanismen. In het derde jaar wordt je langzaam echt klaar gestoomd voor je coschappen.

De master bestaat uit een aantal verplichte coschappen en keuze coschappen. In het laatste jaar heb je en groot coschap op de afdeling waar jij denkt te willen gaan specialiseren. Ten slotte is er nog de wetenschapsstage waarbij je je eigen onderzoek opzet en uitvoert.

Uitgebreide informatie over het onderwijsprogramma van de geneeskunde bachelor in Leiden vind je hier.

Voorlichtingsprogramma
Enthousiast geworden over de universiteit Leiden? Wil je zelf eens een kijkje gaan nemen? Dat kan, naast de open dag is het ook mogelijk om (online) te proefstuderen of gewoon lekker een dagje mee te lopen. Details en data vind je op de website van de universiteit van Leiden.

Decentrale Selectie Hulp
Module

Vul hieronder jouw emailadres in zodat je direct op de hoogte wordt gebracht als de module voor het nieuwe jaar beschikbaar komt. Het invullen van jouw emailadres leidt tot geen verplichtingen. Iedereen die de module aanschaft maakt kans op 1 van de 5 Google Home mini's.